Chefchaouen

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

rundrejse til marokko

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

rundrejse til marokko

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

Marrakech med vandring i Atlasbjergene

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

Chefchaouen

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

rundrejser til marokko med orienttravel

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

Rundrejse gennem Marokkos fire kongebyer

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

rundrejse til marokko

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

rejser til marokko med orienttravel

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

Rundrejse i Marokko

Marokkos gemte skatte

med Orient Travel

Kort over Marokkos gemte skatte


Dag 1. Skandinavien - Tanger

Afrejse fra Skandinavien. Sent om aftenen ankommer vi til Tanger hvor vi bliver mødt af vores guide der tager os til vort hotel for indcheckning og overnatning.

Dag 2. Tanger (byrundtur)

Efter morgenmad på hotellet tager vi ud på opdagelse i den legendariske by Tanger. Byen har en speciel stilling i Marocko og frem til for kun nogle årtier siden var byen mere eller mindre en selvstendig stat og man skulle fremvise pas for at rejse mellem Tanger og resten af Marokko. Tanger var den første ”stat” der anerkendte USA som en nation og byen har en hændelserig historie. Idag ligger Afrikas største havn i Tanger, hvor blandt andet danske Mæersk har en dominerende rolle. Vi vil idag lære mere om det stærke bånd til Andalusien men ogås historien om hvorfår så mange kunstnere og forfattere fra hele verden elsker Tanger meget højt. Vi besøger også medinaen spiser en dejlig frokost for derefter at spendere eftremiddagen på egen hånd. (Morgenmad og frokost indgår)

Dag 3. Tanger - Chefchaouen

Vi spiser morgenmad på hotellet og checker derefter ud for at rejse videre mod den charmerende by Chefchaouen i bjergkæden Rif – de blå bjerge. Her, udenfor alt, er livet stille og roligt, lokalbefolkningen er venlig og har gode priser på sine varer. Byen er smukt beliggende på en bjergside der indbyder til at tage sit kamera frem. Området var engang populært bland hippies og bohemer der kom til byen for at nyde roen, og en del bor her stadig. Idag kommer alle mulige mennesker til byen for at nyde den afslappede atmosfære og de utroligt smukke omgivelser. Vi checker ind på vort hotel og har resten af dagen på egen hånd. (Morgenmad indgår)


Dag 4. Chefchaouen (byrundtur og udflugt til de nordlige Rifbjerge)

Idag bliver vi nærmere bekendt med Chefchaouen eller ”Chaouen”, som byen ofte bliver kaldt af marokkanere. Byen er et populært rejsemål på grund af nærheden til Tanger og den spanske enklave Ceuta. Navnet kommer fra de to bjergtoppe der danner en ramme omkring byen, ligsom gedens to horn (chaoua) rammer dens hoved ind. Byens særpræg er de koboltblå huse og gader der giver byens en meget speciel charme. Chefchaouen er blandt andet kendt for forskelligt slags håndværk, som vævning af tæpper og stoffer, og for sin produktion af gedeost. Byen ligger i et frugtbart område omgivet af marker og bjerge og i nærheden findes grotten Kef Togo Beit som er en af Afrikas dybeste grotter med en dybde på over 700 meter og en længde på næsten 4000 m. Om eftermiddagen tager vi på en udflugt til de nordlige Rifbjerge for at påleve den fantastiske natur. Vi kommer igennem små byer hvor Jebala-folket har sit hjem. Jebala-folkets rødder går tilbage til de oprindelige arabere der kom fra den arabiske halvøs ørken af hvilke nogle flyttede helt til denne del af Nordafrika og blev en del af Jebala-folkets oprindelse. Selvom de blandede sig med berberne forblev araberne en separat gruppe. I det nordlige Marokko findes to forskellige arabiske grupper; Indbyggere på landet og i byerne. De fleste arabere der bor i byerne kommer fra den mauriske befolkning mens de fleste arabere på landet mere anses for ”arabiserede” berbere. Gruppen af Jebala-arabere er en af de mindre arabiske grupper der kun er en lille del af Marokkos befolkning. De fleste af dem bor i den nordlige del af landet i nærheden af Tanger hvor de hovedsaligt lever af landbrug. Blandt andet dyrker de hvede, byg, ærter, oliven, apelsiner og vindruer. Derudover holder de dyr som geder, høns og køer. Som landbrugere bor de for som regel i små byer og deres huse er bygget af jord og sten og har ofte halmtag. Deres tøj er lidt anderledes end andre araberes, kvinderne klædte sig oprindeligt i en ”haik” som er et hvidt tæppe man svøber om kroppen fra top til tå og dertil en stråhat. Idag har de lagt en lidt mere farverig kjole udenpå, gerne med røde og hvide streger, der bliver bundet om livet med et uldbånd. Om aftenen vender vi tilbage til vort hotel i Chefchaouen. (Morgenmad indgår)


Dag 5. Chefchaouen - Tétouan (kort byrundtur)

Efter morgenmad forlader vi Chefchaouen og kører gennem smuk natur mod Middelhavet og kystbyen Tétouan der ligger tæt på Rif og Gibraltar. Når vi ankommer tager vi på en lille byrundtur. Byen blev grundlagt af meriniderne på 1200-tallet, men efter kun 200 år overtog catalanerne byen og brugte den som udgangspunkt for pirattog. Medinaen blev bygget i slutningen af 1400-talet af flygtinge fra den stolte Reconqista og er idag med på UNESCO’s verdensarvsliste. Tétouan har ogås været hjem for grupper af jødiske flygtinge der emigrerede fra Spanien under den spanske inkvisation. Jøderne boede indenfor bymuren og portene blev låst om natten så de var helt isolerede fra resten af byens indbyggere. Mange af husene ejes endnu idaga af aristokratfamilier der er efterlevende til flygtingene fra Andalusien efter inkvisitationen. Dette kan vi tydeligt se på arkitekturen og dekorationen der kendetegnes af marmor-springvand og apelsintræslunde. Loftet er ofte udskårte og malet i spansk-mauriskt stil, mere i lighed med for eksempel Al Hambra i Granada. Derudover er gulve, vægge og kolonner som regel beklædt med fliser. Indcheckning og overnatning på hotel ved Middelhavet. (Morgenmad og frokost indgår)

Dag 6-7. Tétouan på egen hånd

Dagene spenderes på egen hånd i Tétouan ved Middelhavet. (Moregenmad indgår)

Dag 8. Tétouan - Tanger - Skandinavien

Det er nu tid at sige farvæl til Marokko og vi får transfer fra hotellet i T´touan til lufthavnen i Tanger for fly hjem til Skandinavien. (Morgenmad indgår)

Se priser & anmodninger om tilbud
Se priser & anmodninger om tilbud